Jakaminen hyödyttää kaikkia

Tervetuloa lukemaan pitkään haudutettua blogia, jolla halutaan jakaa ajatuksia ja kokemuksia sekä avata keskustelua tanssijoiden elämää koskettavista asioista. Jokainen ammattilainen ja pitkään tanssinut on joskus ollut aloittelija, kaikilla on oma reittinsä siihen, miksi tanssilla on sellainen rooli heidän elämässään kuin se kulloisellakin hetkellä on. Kenenkään reitti ammattilaiseksi ei ole samanlainen kuin toisen ja jokaisella on hallussaan tietotaitoa, jota ei olla kirjoitettu mihinkään. Ehkä edes sanoitettu koskaan.

Ehkä vielä enemmän on niitä, joilla olisi ksymyksiä pääsykokeissa pärjänneille, auditioneissa menestyneille, kilpailutuomareiksi kutsutuille, oman lajinsa löytäneille, pettymyksistä huolimatta eteenpäin puskeville, heille, joille harastuksesta tuli ammatti, jotka lähtivät maailmalle unelmansa perässä, ja jotka pysyvät fyysisesti ja henkisesti kondiksessa kaiken paineen keskellä. Tarpeeseen etsimällä etsiessäkään ei vastauksia tai tukea pohdinnoille aina löydy tässä muodossa, ja vaikka menisi paikkoihin, joissa muita tanssijoita on, ei oikeita sanoja kysymiseen aina löydy – jos keksiikin keneltä kysyisi. Kaikki tanssintekijät ovat useimmiten sivunneet matkansa varrella samoja aiheita ja vaiheita, mutta jokaisella on siihen kertomukseen jotain lisättävää. Tällä blogilla lisätään kertomukseen yksi ääni ja mahdollistetaan muidenkin äänten esilletuloa.

Artikkeleissa tullaan tutustumaan tanssin monikuluttajan, paluumuuttajan ja treenifiilistelijän kokemuksiin ja havaintoihin työstä ja huvista tanssin parissa, käydyistä keskusteluista ja niistä mieleen erityisesti jääneistä seikoista sekä tanssijan arjen ajatuksista. Blogin kanssa mennän kysymään myös muiden tanssintekijöiden kokemuksia ja näkemyksiä kulttuurin kehityksestä, työelämän mutkista ja henkilökohtaisista haaveista. Kalenteriin mahtuu myös monia tapahtumia ja kilpailuja, jotka ovat muotoilemassa tanssin harrastajien ja ammattilaisten arkea ja mahdollisuuksia. Pitkin vuotta voit lukea kokemuksista myös näissä ympäristöissä.

Keskustelu tanssista ei koskaan ole irrallaan muusta maailmasta tai kulttuurin muutoksista ja näkökulmat ovat monet. Niinpä myös keskustelun voi odottaa sivuavan elämää monipuolisesti ja toisten ajatusten tuovan jotain uutta pohdintoihisi, olit sitten tanssiurasta haaveileva, tanssin ammattilainen tai vaikka vain etsimässä inspiraatiota.

Otsikon ja blogin taustalla häilyy jakamisen puolesta rummuttava each one teach one -periaate, jonka kannustamana, ja jonka varjolla, Salin poikki -blogi lähtee jakamaan sitä, mitä tämän kirjoittajan haaviin on tanssiuralla tarttunut, sekä kysymään, mitä muilla on opetettavana.

Hyviä lukuhetkiä ja aurinkoista kevättalvea!

Lisää tietoa kirjoittajasta täältä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s