Keväthulinoita

Kevätkausi on monelle kiireistä aikaa. Kevätlukukauden käynnistyttyä tuntuu, että vauhti vain kiihtyy ennen kuin päästään kesälaitumille. On kevätnäytöksiä, opintojen viimetippoja, lopputöitä, kilpailuja ja pääsykokeita, koreografioiden tekemistä, oppilaiden motivointia ja oman työn organisoimista siten, että yksi jakso saadaan päätökseen ja jätetään työpiste sellaiseen kuntoon, että siihen on hyvä palata syksyllä. Ehkä annetaan katsaus menneeseen kauteen, suunnitellaan seuraavaa ja asetetaan tavoitteita itselle ja tuleville projekteille. Ja kesäkin välissä! Jolloin pitäisi pitää valmiuksia yllä, ladata akkuja, ehkä inspiroitua ja relata. Tai ainakin relata.

Rajattu_55A4479

Kevääseen mahtuu monenlaisia vaiheita ja useita tunnetiloja sekä oman työskentelyn arviointia. Näihin arvioihin joutuu usein pahimman kiireen hellitettyä palaamaan. Ihan suosittelenkin palaamaan näihin ajatuksiin tomun laskeuduttua ja tarkastelemaan tuoreemmilla aivoilla, mihin omia arviointejaan kaiken tuiskeen keskellä kallisti. Usein vauhdissa tuntuu, että tämän ja tuon olisi voinut tehdä paremmin, tehokkaammin, hienommin, tai joka tapauksessa eri tavalla. Jälkeenpäin ajateltuna huomaa kuitenkin usein, että kaikki meni silti aivain hyvin ja hommat on lopulta joka tapauksessa tehty. Uskon, että jokaiselle tanssineelle loma jossain muodossa (sekä päälle että kropalle) on ansaittua ja ihan varmasti antoisaa tänäkin kesänä, vaikka työ- ja treenisuunnitelmiakin olisi lomakaudelle. Haastan teitä pohtimaan näitä ajatuksia lisää vielä alkukesästä. Sitä ennen käsillä on kuitenkin viimeisiä rupeamia.

Viime viikonloppu oli täynnä tanssitapahtumia; Tampereella oli vuosittain laajentunut Pyörre-tanssitapahtuma sekä Tanssivirtaa -festivaalit, joista kirjoitin viime viikolla, ja joihin vielä pikkuisen tullaan palaamaan, Helsingissä Show of the Year, ja kevätnäytösrupeamat kuuluttiin aloitettaneen monilla tanssikouluilla eri kaupungeissa. Mahtavaa! Vaikka pakkautuminen aiheuttaakin pakollista valikointia osallistumisen ja jaksamisen kannalta aktiivisille ja kunnianhimoisille, on hienoa huomata, että tanssitapahtumien kävijämäärät ovat kasvamassa ja tanssin oltua esillä myös medioissa, valmistuvien tanssinopettajien työllisyys on monin paikoin 100%! (uutinen itsessään on hyvä, vaikka onkin kirjoitusasultaan kehno!). Kevätnäytöksiä on vielä edessä ja meneillään ja kesälläkin päästään nauttimaan monenlaisista tapahtumista ja kursseista.

Minne sinä aiot kesän aikana suunnata tai osallistua?

_55A4448
Kuvat: Mark de Koning

Jos sulla on hyviä kurssivinkkejä tai näytäntöjä isoilla tai pienillä lavoilla tai olet itse järjestämässä tanssijoita kiinnostavia tapahtumia, kirjoita ihmeessä kommenttikenttään – lukijoissa on paljon tyyppejä, jotka pohtivat kesän treenimahdollisuuksia ja kulttuuritarjontaa, eikä kaikkia päiviä olla ehkä ehditty täyttää kalenteriin näissä kevätmeiningeissä! Kesäsuunnitelmista ja itsensä aktivoimisesta kertomiselle tulee tänne vielä paikka, mutta jos haluat osallistua tähän keskusteluun jo nyt, voidaan aloittaa sekin.

Ensi viikolla Salin poikki tarjoilee asiaa pääsykokeisiin menijöille ja kuullaan sekä kotimaisissa että kansainvälisissä pääsykokeissa pärjänneiden vinkkejä kouluhakuun ja eri oppilaitoksiin. Jos olet hakemassa tai tiedät jonkun valmistautujan, niin muistuta jo nyt tsekkaamaan kirjoituksia ensiviikolla! Lisäksi kansainvälisiä tunnelmia tanssielokuvien tekmisestä ja huomioita siitä, että Suomesta käsin tehdään juttuja, joista ei oman maan kamaralla juuri tiedetä.

Supervoimia kevätkoitoksiin!
Muistakaa hengittää ja kiittää työn tehneitä, toisianne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s