Juhannusterveiset

Keskikesän ehdottomasta lomailuviikonlopusta nautittiin ainakin Keski-Suomessa melko tuulisessa ja koleassa säässä. Matkasuunnitelmat muuttu prätkäreissusta autoiluun (mutta saipa sylillisen raparperia roudattua takaisin), uin kaikesta huolimatta, veneelläkin pääsi ja altistuin hulahula-hommiin vahingossa.

IMG-20170626-WA0012

En oikeen missään vaiheessa kevättä ja alkukesää pysähtynyt tsekkaamaan, että mitäs kaikkea tähän Robinin Hulahula -hommaan nyt liittyy, vaikka #hulahulasuomi ja maailmanennätys ja yhteistanssi vilahtetlivat tiuhaan somessa ja uutisoinnissa. No aattona, vähän ennen kymmentä, mun täti juoksi mökkiterassille huutaen että nyt se alkaa, Kaisu, hulahula-ennätys! Raavin päätä ja mietin, että mitäs tekemistä sillä on mun juhannuksen kanssa. Uteliaisuuttani menin sitten katsomaan ja koska mummo 87-v. osallistui, en minäkään voinut jättää väliin.

IMG_20170623_222951_961
@kaisutee

Maailmanennätys ei mennyt rikki, mutta Ylen mukaan yli 10 000 juhannusjuhlaa ilmoittautui mukaan juhannusjuhlakartalle ja seurasihan lähetystä ennätyksellinen määrä katsojia. Wikipedian mukaan Hulahula Suomi ei saavuttanut maailmanennätystä, sillä se olisi Guinnesin määritelmien mukaan rajannut pienemmät, yksityiset juhannuskekkerit pois yrityksestä. Ja Hulahula Suomen tarkoitus oli kuitenkin saada 100-vuotisen Suomen kunniaksi kaikki suomalaiset yhteistanssiin ja viettämään juhannusta kollektiivisesti.

Reija Wäreen kokoama Hulahula -tanssivideo on katsottavissa täällä, mutta mun lemppari on ehkä kuitenkin kenialaisten lasten ja nuorten hulahula-setti! Uutisissa listataan paljon, kuinka suomalaiset osallistuivat tanssivetäisyyn, mutta onpa tempaus saanut kylällisiä muitakin ihmisiä mukaan tanssimaan! Jos osallistuit Hulahula Suomi -yhteistanssiin juhannuksena, voit yhä ilmoittaa juhannuskestisi mukaan tempaukseen. Virallinen osallistujatulos ilmoitetaan viikon aikana. (Huom! Ilmoittaminen edellyttää Yle Tunnuksen käyttöä).

Ihan turhaa olin skeptinen yhteistanssin suhteen – ihan hauskaahan se on, että tällaisia tempauksia järjestetään ja porukka oikeasti innostuukin näistä. Vähintään puoliläpällä, jos ei muuten. Tai vahingossa. Tanssi sai taas ison palan mediahuomiota ja tavoitti varmasti uuusiakin yleisöjä. Onhan se kyllä hyvä, että ihmisiä kannustetaan liikkumaan, oli se sitten biisi, jonka sanat oppii kerrasta, maailmanennätyksen tavoittelu tai kaikki se, mitä 100-vuotisjuhlien nimeen nyt kehitellään…

Nyt alkaa juhannuksen jälkeinen kesäaika ja mä aion mennä juhlavuoden kunniaksi tänä kesänä vielä ainakin sata kertaa saunaan.

IMG-20170626-WA0022Saunarutiinin lisäksi paluu myös kirjoitusrutiiniin, joten seuraavaksi vuorossa niitä jo lupailtuja juttuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s