”Meillä oli sua ikävä!”

Tuntuipa hyvältä palata reissusta töihin.

Oli mukavaa nähdä mun tanssijoita pitkän breikin jälkeen, ja jokainen tuntui haluavan tervehtiä mua erikseen. Pienemmät olivat vallattomia ja isoja hymyilytti. Kaikki näyttivät ilahtuneilta. Heh, tosin; Kun eilen saavuin saliin ennen pienempien tuntia, teinit poistuivat paikalta. Mietin mielessäni, että no terve vaan teillekin, kun välittömästi, sanaa sanomatta ampaisivat pois. Mutta se porukka palasi ja tuli halaamaan ja tuomaan mulle keksejä.

”Meillä oli sua ikävä”

Joskus opettamisesta nauttii enemmän. Nyt nautin toden teolla enemmän ja oppilaatkin vaikuttivat todella vastaanottavaisilta. Lisäksi tykkään näistä kauden viimeisen jakson sarjoista ja siitä, että niillä on tarkoitus. Olen päättänyt huolehtia siitä, että oppilaani saavat opetusta niissäkin asioissa, joita itse opin vasta myöhemmin. Asioissa, joita minä olisin kaivannut jo aiemmin tullakseni paremmaksi tanssijaksi.

Minua ei kukaan opettanut kuuntelemaan musiikkia. Tietenkin tunneilla sanottiin, että kuunnelkaa musiikkia! Mutta en muista, että sitä oltaisiin koskaan treenattu erikseen tai opastettu erilaisia tapoja kuunnella musiikkia. Tukholmassa opiskellessani havahduin huomaamaan, että eivitsi, joillekin opetetaan jo harrastustreeneissä asioita, jotka minä oivalsin itsenäisesti vasta yli kaksikymppisenä. Haluan opettaa tanssijoilleni sekä asiat, jotka minulle on opetettu, mutta lisäksi myös ne, joita minä ja kehittymiseni tanssijana olisivat kaivanneet.

Lyrical-sarjassa treenataan loppukevät musikaliteettia, mikä tulee olemaan myös ensilukuvuoden tavoitesisältönä näille isommille oppilailleni! Vaikka se on myös oma jatkuva kehityksenkohteeni ja vaikka kaikki osaisivat jo sata kertaa paremmin kuunnella, olen tehnyt paljon muiden oppimisen eteen: Kiinnittänyt huomion kuuntelun kehittämiseen. Tällä liikkeelle:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s