Päivitystä syksyn aloitukseen

Aloitin kirjoittamaan syksyn tavoitteita ylös sekä syyskauden ensmmäistä blogitekstiäni Suomen Tanssiurheiluliiton blogiin. Tajusin kuitenkin pian, että pohjatyö täytyy joltain osin olla tehty perusjuttuihin ennen kun päästään asettamaan lennokkaita tavoitteita.

Niinpä kirjoitin STUL:n blogiin pari vinkkiä työympäristön päivittämiseksi tähän syksyyn niin yhteisössä kuin virtuaaliviestinnässäkin. Ihan muutaman ydinasian vain.

Uuden kauden alku on nimittäin hyvää aikaa päivittää työnjako ja roolit duunipaikalla. Näin varmistetaan, että työt tulevat tehdyksi, mutta eivät tuplana, työkaverit tietävät, mitä kukakin hommailee ja huomaavat toivottavasti puskevansa samaa tavoitetta, porukka sitoutuu paremmin oman roolin ollessa selkeämpi sekä havaittavasti osa isompaa kokonaisuutta, ja väärinymmärrysten mahdollisuus minimoituu, kun jaetaan ääneen. Joskus nimittäin asioilla voidaan ymmärtää eri juttuja, vaikka tilanne vaikuttaisi olevan yhteisesti ymmärretty. Niin tärkeää tanssikouluillakin, vaikka yleisesti ottaen ”kaikki opettavat”.. Kauden alkaessa on myös oikea aika napata kiinni somen päivittämisestä ja varmistaa, että omat sivut ovat ajantasalla. Muutamat vinkit näihin voit nyt siis lukea täältä.

Tässä kun olen muutamassa työpaikassa ja muutamassa työsuhteessa, yhden perheen ympäröimänä ja kollegoiden perheiden käänteitä sivusta seuraavana, kantapäineni olen huomannut, miten tärkeää yhteisten asioiden sanoittaminen todella olisi ja on. Tekstin yhteisöpäivitysohje pätee siis myös perheisiin ja parisuhteeseen, pienryhmiin, liittoihin ja itse asiassa yksilöidenkin syysetapin alkuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s