Tero Saarinen master class // Tanssin Aika 2018

Pääsin nauttimaan festaritunnelmasta Jyväskylän Tanssin Aika -festivaaleilla vielä viikko sitten lauantaina, kun nappasin samana päivänä itselleni paikan festivaalin ohjelmistoon kuuluvalle Tero Saarisen master class’lle.Etsin Jyväskylän Tanssiopiston salin, jota en muistanut olevan olemassakaan ja nautin liikkeeseen uppoutumisesta. Kolmessa tunnissa kehoni löysi kadonneita laatuja ja mukautui uuden koreografin tapaan kaivella itsestä esiin enemmän. Tunnin suurin anti oli mulle sen huomaaminen, että jo opittu löytyy kehosta (vaikkei se olisi ollut viimeaikoina aktiivisena), oman kehityksen havaitseminen useamman tunnin prosessin aikana sekä omaan tekemiseen toisen tanssijan ulottuvuudesta tuleva boosti!

Festivaaliohjelmiston kurssikuvaus kertoi, että ”Osallistujat saavat työkaluja kehon, mielen ja aistien herättelemiseksi, jotka lisäävät yksilön liikkeen kokonaisvaltaisuutta.” Allekirjoitan.

Kolmituntisella ammattilaisille suunnatulla mestarikurssilla pureuduttiin Saarisen TERO-tekniikan keskeisiin liikesarjoihin ja tekniikkaan sekä siihen filosofiaan, johon koreografin tyyli perustuu. Parasta tätä oli päästä oppimaan Saarisen omassa ohjauksessa. Opin uutta vanhasta asiasta, tavallaan tutussa salissa ja osittain tutussa seurassa. Muistan nimittäin salin käyttöönoton jonkin workshopin yhteydessä, ja parketilla otin oppia entisten ja nykyisten opettajieni rinnalla. Workshop oli aisteja herättelevä ja kokonaisvaltaisuuteen positiivisella tavalla pakottava. Saarisen liike kasvaa lattiasta ja lämmittelystä lähtien työstäminen sekä rutiinit olivat ennen kaikkea juurruttavia. Tuttua niin tuttua, mutta kuitenkin koin löytämisen iloa.

Pidemmässä työskentelyajassa pääsin sopivaan flow-tilaan, jossa omaksuminen oli helppoa ja tanssin virtaus hauskaa ja antoisaa. Ammattilaisille suunnattu työpaja oli ehdottomasti jotain sellaista, jota omaan tekemiseeni tarvitsin! Kehon ja mielen yhteistyön treenauttaminen, se juurtuminen ja lattiasta kasvavan voiman hyödyntäminen tanssityyleistä riippumatta sekä oman paikan täyttäminen rytisivät tajuntaan enemmän kuin oikealla hetkellä. Tietämättäni kaipasin juuri tätä.

”Varasta aikaa itsellesi!”

Missasin Saarisen viikonmittaisen workshopin Tampereella tänä syksynä, joten olen erityisen iloinen, että pääsin osallistumaan tähän rupeamaan. On vaikea löytää ilmaisua sille tekemisen ilolle ja omille tanssijuurilleni uudelleen löytämisen riemastumiselle, jonka Saarisen mestarikurssi näin viikkoa myöhemmin mietittynä sai aikaan. Kiitos.

Kiitos myös Off / Balance -companyn Terhille, jonka päättymättömät linjat ja tekeminen estivät minua tyytymästä, boostista treenissä sekä mukavasta, pieten lasten äideille tyypillisen tiivistetystä, mutta silti sisältöpitoisesta, juttuhetkestä Savonian tanssikoulutuksista, tanssiäitiydestä, esiintymisestä, Jyväskylän tanssiskenestä ja kannustuksesta. Mulle jäi tuntu, ettei tämä jää ainoaksi juttuhetkeksemme.

http://tanssinaika.tanssinkeskus.fi/slot/tero-mestarikurssi-master-class/

**Kansikuvana julkaisussa festivaalin ohjelmistossa ollut Tanja Aholan kuva Saarisen opetuksesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s