DanceDaily

Yksi ihana juttu blogin kirjoittamisessa on se, että mulla on tämän kautta hallussani sellainen väylä, jonka avulla pääsen kertomaan eteenpäin muiden hyvistä ideoista, onnistumisista ja oivalluksista. Oon loputtoman myötäinnostuja ja kannatan hyvien juttujen jakamista. Unelmien eteen duunaaminen ansaitsee lisäksi aina rummutusta. Ja tällä kertaa rummutetaan DanceDaily-verkkokaupan* tahtia!

received_13105631557635632502302207922839587.jpeg
”Pelkäsin, että en välttämättä ikinä toivu taudista täyteen tanssikuntoon. Silloin aloin miettimään, mitä muuta tanssialalla voisi tehdä kuin tanssia ja opettaa.” – Venla Manninen

Kemian alan tohtori ja tanssipedagogi, Venla Manninen, vaihtoi arjen uupumisen ja sairausdiagnoosin myötä latua ja omistaa nyt hyvää tekevän tanssivaateliikkeen, asuu Maltalla, tanssii päivittäin ja opiskelee jälleen. DanceDailyn* toiminnassa korostuu eettisyys, yhteiskunnallisuus ja tasa-arvoisempien harrastusmahdollisuuksien edistäminen. Venla antoi Salin poikki -blogille haastattelun, mistä tässä monitoimiyrityksessä on kysymys ja miten meidänkin on mahdollista kantaa oma kortemme kekoon. Samalla päästään kuulemaan, mitä näin toimivan hinta-laatu-suhteen omaavien treenivaatteiden taustalla on.


Moi Venla. Miten vastaat kysymykseen, mitä teet työksesi?
”Vastaan, että olen tanssialan yrittäjä ja yritykseni myy tanssivaatteita sekä järjestää lapsille maksuttomia tanssikerhoja maahanmuuttaja-alueiden ala-asteilla sekä vastaanottokeskuksissa.

Millaisia sun duunipäivät on ja miten sun arjen aikataulu rakentuu?
”Tampereella ollessani tein yritykseni perustamisen jälkeentöitä kellon ympäri ensimmäisen vuoden ajan. Kaikki aikani aamuseitsemästä iltayhteentoista (tai kahteen asti yöllä!) meni yritykseni rakentamiseen ja tanssituntien pitämiseen. Pidin itse kaikki DanceDailyn tanssikerhot Tampereella sekä tein tanssiopetustyötä toiminimellä myös Studio Move Tampereella – 10 ryhmää viikossa. Tämän lisäksi hoidin DanceDailyn verkkokaupan toimintaa kokonaisuudessaan sekä kahden DanceDailyn myyntipisteen logistiikan ja esillepanon. Myyntipisteet ovat tanssikoulujen yhteydessä Tampereella Studio Movella ja Kuopiossa KRV Dancella. Myynnin myyntipisteissä hoitaa tanssikoulu ja DanceDaily toimittaa tanssivaatteet ja laittaa ne esille koululle.

p_20180801_135528_vhdr_auto_1_11001972927974959774.jpg

p_20180801_135544_vhdr_auto_17118284069066760882.jpg
Tampereen myyntipisteen DanceDaily-nurkkaus

”Nyt, kun olen Maltalla, DanceDailyn toimintaa pyörittävät Suomessa useat toimijat. Verkkokaupan postitukset ja Tampereen myyntipisteen Studio Movella hoitaa ystäväni Tiia Laitinen. DanceDailyn monikulttuuriset tanssikerhot ovat laajentuneet ympäri Suomea ja niistä vastuussa ovat useat tanssikerhonohjaajat. Tampereella tanssikerhoja on ala-asteilla viisi ryhmää ja Kaupin vastaanottokeskuksessa yksi ryhmä viikossa. Oulussa, Heikinharjun vastaanottokeskuksessa, on kaksi viikoittaista tanssikerhoa ja Vantaan maahanmuuttaja-alueiden kouluissa neljä ryhmää viikossa.

”Omat päiväni Maltalla täyttyvät tanssinopinnoista sekä yritykseni asioiden organisoinnista ja tilausten tekemisestä täältä käsin. Päivät ovat yhä yhtä pitkiä kuin Tampereella, mutta saan suurimman osan päivästä keskittyä tanssin opiskeluun ja oman tietouteni laajentamiseen. Iltaisin ja viikonloppuisin hoidan yritykseni asioita. Päivät eivät tunnu enää niin stressaavilta kuin yritykseni alkuaikoina, sillä nyt minulla on monta apukättä mukana käytännön toiminnassa Suomessa.

received_4890689049313389011223152330040847.jpeg
Tampereen kansainvälisen koulun (FISTA) tanssikerhon oppilaat sovittelevat DanceDailyn lahjoittamia balettitossuja.

DanceDailyssa yhdistyy tanssivaatteiden verkkokaupan lisäksi hyväntekeväisyys, kierrätys ja opetustoiminta. Millainen yritys DanceDaily oikein?
”DanceDailyn toiminnassa on yhteiskunnallisen yrityksen piirteitä. DanceDailyn järjestämät tanssikerhot ovat niihin osallistuville lapsille ilmaisia. Kerhotoiminnan rahoittajina toimivat Tampereen kaupungin HIP-hanke (Tampere), WAU Ry (Tampere ja Vantaa) sekä Maahanmuuttovirasto (Oulu). DanceDailyn vaatekierrätystoiminta on hyväntekeväisyystoimintaa, johon kuka tahansa voi lahjoittaa hyväkuntoisia käytettyjä tanssivaatteita. Myös tanssivaatemyynnin tuotoista 10 % menee hyväntekeväisyyteen. Tanssikerhoissamme opetetaan lasten toivomia tanssilajeja. Jos lapset esimerkiksi haluavat tanssia balettia, niin haluamme tarjota heille lajiin kuuluvat balettitossut, balettipuvut ja trikoot.

received_7720908164691052199121140405001478.jpeg
Tanssijat itsevalitsemissaan poseerausasennoissa ja DanceDailyn tanssivaatekierrätyksestä saaduissa balettpuvuissa.

Mistä ajatus omaan yritykseen lähti?
”Ajatus omaan tanssialan yritykseen lähti aikoinaan liikkeelle, kun sairastuin nivelreumaan. Olin tanssinut koko elämäni 9-vuotiaasta alkaen opintojen ja töiden ohella. 2014 väittelin tohtoriksi kemian alalta ja muutin Saksaan postdoc-tutkimusta tekemään. Kehoni alkoi oireilla jo Saksassa ollessani ja tunsin, että en jaksa enää tehdä tutkimustyötä ja tanssia iltaisin. Kaksoiselämä saisi nyt loppua, kun energiaa ei enää ollut. Päätin irtisanoutua tutkimustyöstä ja hain Suomessa Savonian ammattikorkeakouluun opiskelemaan tanssinopettajaksi. Näiden opintojen aikana kehoni oireet pahenivat ja nivelet tulehtuivat. Sain nivelreumadiagnoosin joulukuussa 2016. Olin musertunut, sillä en pystynyt tanssimaan ja olin täysin tiedoton taudinkuvasta. Pahimmillaan en päässyt edes kävelemään, kun polveni tulehtuivat. Pari kuukautta pidin jääpusseja polvien päällä tulehdusta ja kuumotusta helpottamaan ja istuin sohvalla pitkät illat. Pelkäsin, että en välttämättä ikinä toivu taudista täyteen tanssikuntoon. Silloin aloin miettimään, että mitä muuta tanssialalla voisi tehdä kuin tanssia ja opettaa. Poikaystäväni suunnitteli omaa verkkokauppaa ja oikeastaan varastin hänen ideansa. Perustimme poikaystäväni avustuksella minulle oman tanssivaatteiden verkkokaupan.dancedaily_logo-e1542396724589.jpgYrittäjyyden paras puoli sekä suurin riippakivi?
”Yrittäjyyden paras puoli on vapaus. Minulla on vapaus päättää yritykseni asioista, omasta ajankäytöstä sekä nyt jopa paikasta, jossa asun. Yrittäjyys mahdollistaa minulle tanssiopinnot Maltalla. Tämä on aivan todella ainutlaatuinen tilanne, että saan vielä nyt nauttia tanssimisesta ja oppia uutta. Kehoni on alkanut toipua erittäin hyvän lääkityksen ansiosta ja olen alkanut päästä taas kohti kuntoa, jossa en ole ollut vuosikausiin.

”Yrittäjyyden riippakivi, jos sellainen pitää nimetä, on mielestäni työn määrä. Tiesin yrittäjäksi alkaessani, että työtä tulee olemaan paljon. Mutta työn määrä yllättää varamsti jokaisen yrittäjän. Tällä hetkellä päiväni ovat vielä aika lailla pitkiä. Toivon kuitenkin, että voin laajentaa yritystoimintaani. Toivottavasti jonakin päivänä yritys toimii niin hyvin, että voisin ottaa välillä rennommin.

Mistä näin ihanat mallistot ovat peräisin?
Millä perusteella valitset myyntiin tulevat tuotteet?
”Tanssiasujen mallistot tilataan Ali-Baba sivustoilla olevilta tehtailta ja välittäjiltä. Tämä on osa yritykseni strategiaa ja mahdollistaa DanceDailyn selvästi kilpailijoita edullisemmat hinnat Suomessa. Valitsen itse myyntiin tulevat tuotteet asiakkaiden toiveita tarkasti kuunnellen.

received_2628125577625295796966007833102064.jpeg
Puvut: DanceDaily – Kuva: Mikko Karsisto

Käytätkö itse oman puljun tuotteita? Mitkä ovat omat lempparisi?
”Käytän itse tanssiessani lähes pelkästään oman puljuni tuotteita :). Testaan myyntiin tulevat tuotteet itse. Käytän niitä tanssitunneilla ja pesen, seuraan tuotteiden kestävyyttä ja laatua. Lempparini ovat DanceDailyn useat balettipuvut, Azalea-sortsit sekä pehmeät DanceDaily-trikoot.

Kuinka voin osallistua DanceDailyn vaatekierrätysprojektiin?
”Tanssivaatteiden keräyskorit löytyvät myyntipisteistämme Studio Movella Tampereella sekä KRV Dancella Kuopiossa. Verkkokauppamme tuotteet on pakattu sopiviin pahvipakkauksiin, joita voi käyttää kierrätysvaatteiden lähettämiseen DanceDailylle. DanceDaily maksaa tilauksen jälkeisen kierrätysvaatteiden lähetyksen postimaksun. Kierrätysvaatteet lahjoitetaan tanssikerhojemme osallistujille vastaanottokeskuksissa.

received_22244901545399192751538871207473417.jpeg
Kaupin vastaanottokeskuksen hymyilevät tanssijat poseeraamassa tanssikerhon jälkeen.

Ketkä opettavat DanceDailyn One World One Passion (OWOP) -hyväntekeväisyysprojektin tunteja?
”OWOP-hyväntekeväisyysprojektin tanssikerhoja pitävät useat eri ohjaajat Tampereella, Vantaalla ja Oulussa. Tanssikerhojen järjestäminen ja opettajien palkkaus on mahdollista yhteistyökumppaneidemme, Tampereen kaupungin HIP-hankkeen, WAU Ry:n ja Maahanmuuttoviraston ansiosta. Iso kiitos yhteityökumppaneille ja kerhojen ahkerille ohjaajille <3!

Onko sulla jotain uusia juonia jo suunnitteilla?
Laajeneminen Maltalle voisi olla hyvä uusi juoni! DanceDaily lähtee oikein mielellään mukaan erilaisiin yhteistyöprojekteihin ja muihin yhteistyökuvioihin tanssin alalla. Jos mieleenne tulee joku projekti tai työkuvio, jossa voisimme olla mukana ja hyödyksi, niin reippaasti sähköpostia osoitteeseen info@dance-daily.com .”


DanceDailyn verkkokauppaa kannattaa pitää silmällä, sillä uutuuksia lisäillään mallistoon parin kuukauden välein! Löydät tän uuden tanssivaateliikkeesi tietenkin myös Facebookista ja Instagramista. Sieltä kuulet verkkokaupankin päivitysuutiset nopeimmin!

Tästä siirryt suoraa DanceDailyn verkkokauppaan!*

 

*Huomaathan, että kohde sisältää affiliate-linkin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s