DoFland 27.1.2019

Instagram mainosti mulle Dancers Of Finland -videokilpailua. Mun street-ryhmällä on tunnit kerran viikkoon, mutta päätin, että tehdään kauden alkuun tällanen vähän erilainen juttu. Niinpä me treenattiin vuoden 2019 kolmet ensimmäiset tunnit minuutin videoa varten.

Kilpailua varten julkaistiin kolmen suomalaisen artistin uutuusbiisit ja annettiin simppelit ohjeet osallistua tekemällä koreografia johonkin biiseistä ja postaamalla se Instagramiin. Jokaiselle biisille valitaan voittaja ja palkintona tanssivideokuvaukset oikealla tuotantokoneistolla. Lisäksi jaetaan 300€:n suuruinen erityispalkinto jollekin tuomariston valitsemalle biisille. DoFland:n nettisivuilta luvattiin lisätietoja ja viralliset kilpailuohjeet. Siellä toistettiin instassa kerrotut ohjeistukset, nimettiin tuomaristo ja kerrottiin muutama sana lisää, mikä on DoFland.

DoFland tuottaa nettisivujen mukaan vuoden 2019 aikana promotanssivideoita suomalaisille tanssijoille. Vastaava tuottaja Touko Helanen lupaa vastata kysymysiin ja toimii myös Instagram-kisan kolmantena tuomarina. Kaksi muuta tuomaria ovat Niina Rajaniemi ja Akim Bakhtaoui. Perusohjeistuksen lisäksi nettisivulla jaetaan ”Muita vinkkejä”, joissa kerrotaan mm. että kahdessa biisissä kannattaa aloittaa biisin alusta ja yhdessä seitsemän sekunnin kohdalta. Kisaajille tarjotaan myös mahdollisuus linkata tuomaristolle Instagramin mahdollistamaa minuuttia pidempiä tanssivideoita esim. YouTube-linkkeinä.

Kolmien treenien päästä kuvauspäivään ilmaantui alle puolet ryhmästä, joten tehtiin osa matskusta, paikat ja parityöskentelyt ns. uusiksi h.hetkellä. Mutta tällainen kontrastinen video siitä tuli mun toisen vuoden street-tanssijoiden kanssa:

Mun oli muuten pakko kysyä järjestäjätaholta, tuleeko instaan päivitettävän pätkän olla nimen omaan biisien alkupätkästä. Ja että tuomaroidaanko kilpailussa ainoastaan instaan ladattu minsa huolimatta siitä, vaikka YouTubeen lataisi koko koreon. Ja että tuleeko arvioitavaksi se alun minsa. Nettisivuista en nyt kyllä viisastunut. Mutta ihan hauskaa, että tällaisia nopsiakin skaboja ilmestyy.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s