Muistinko tavoitteeni?

Täällä tampereenseudulla alkoi hiihtoloma. Me aloitettiin loma palaverillä. Siis kevätnäytöspalaverillä, ja vapunjälkeisen näytöksen esitysrunko, esiintymisjärjestys ja osittainen vaihtokartta saatiin palaveriaikataulun puitteissa valmiiksi. Osa biiseistäkin on jo valmiina! Lähes koko kevätkausi on silti aikaa tanssia, oppia ja kehittää itseään ihmisenä ja tanssijana, paitsi näytöstä, myös ihan itseään varten.

img_20180417_155356_6484869191287237023423.jpg
Kuva viime kevään läpimenosta.

Valmistautuessani palaveriin tsekkailin opetusmuistiinpanojani ja tajusin ettei isompien oppilaideni kanssa olla kirjattu kevään tavoitteita ylös. Hiihtoloman jälkeen korjataan tämä. Ja onnekseni huomasin asettaneeni omat tavoitteet lukuVUOdelle kauden sijaan! Mutta olenko muistanut niitä edistää?

En rehellisesti sanottuna muistanut, mitä kirjasin ylös tavoitteita asettaessani. Hyvin suunniteltu on kuitenkin puoliksi tehty, ja kiitos suunnitelmani, huomaan ediatäneeni tavoitteitani seuratessani sitä alkuperäistä suunnitelmaa. Opetuksen kohdalla tällainen toimii, mutta päästäkseni omiin henkilökohtaisiin tavoitteisiini, on niiden eteen tehtävä vähän enemmän tietoisia valintoja.

img_20180604_140430_1637338779075767183159.jpg

Kertaanpa tavoitteeni:

”Opetukselleni: Pidän itse tiivistempoisesta, aivoille kutkuttavan haastavasta ja fyysisesti vaativasta treenistä, mikä jonkin verran värittää opetustanikin. Tällä kaudella pyrin huomaamaan erilaiset treenaajat sekä ryhmän tarpeet entistä paremmin, pitämään taukoja ja iisimpiä treenikertoja sekä keskittymään yksiöllisen palautteen antamiseen.
Oppilaani asettivat syksyn tavoitteikseen rohkeuden lisäksi kehonhallinnallisia asioita, flown ja heittäytymisen lisäämistä sekä tekniikan puhdistamista. Näitä tavoittelen opetussisällöllisesti syksyn aikana.

(Check!)

”Omalle tekemiselleni: Puolentoista vuoden aikana painopisteeni ja kehoni kaava on muuttunut melko radikaalisti pariin otteeseen, minkä seurauksena joitain juttuja on opeteltava uudestaan. Raskauden jälkeen olen laistanut piruettitreenistä ja nyt aion ottaa siitä niskalenkin. Pian piruettini pyörivät siististi ja siten kuin minä niitä haluan pyörittää, ei siten kuin ne sattuvat menemään. Toisena tavoitteenani on pedaopintojen loppuunsaattaminen. Niidenkin fokus on ollut puolentoista vuoden aikana melko hakusassa..

(Tähän palaan alempana…!)

Kuva viime kevään läpimenosta.

”Syksyn aikana aion myös saavuttaa hyvän treenirutiinin, pitää itsestäni ja kehostani parempaa huolta, relata, kuunnella palautetta, vaatia tekemiseltäni enemmän ja hakeutua ammattimaiseen tai muuten kovatasoiseen treeniympäristöön useammin. Pyrin myös saavuttamaan check pointteja omissa projekteissani pelkän epämääräisen ”edistämisen” sijaan.”

Opetuksen osalta olen siis oikealla ladulla, jes. Keväällä keskityn vielä enemmän siihen henkilökohtaisen palautteen antamiseen ja yksittäisten treenien tasapainoiseen sisältöön. Omistani jatkan piruettitreeniä jonkun oikean suunnitelman kanssa; ensi viikon tavoitteena on luoda sellainen ja jaan sen teille sitten viikonloppuna! Pedaopinnot on puolestaan kevätkauden jäissä. Niistä ei nyt tarvitse ottaa painetta, vaan voin palata asiaan kesällä, parmmalla ajalla. Treenirutiiniin olen jossain määrin päässyt ja olen oppinut vaatimaankin itseltäni – tai oikeastaan kannustamaan itseni parempiin suorituksiin! Huolenpitäminen on ollut välillä parempaa tiivistempoisesta arjesta huolimatta ja välillä se pito on ollut vähän sinnepäin. Myönnän. Mutta kevään pidän itsestäni parempaa huolta! Keväät kun ovat mulle usein vähän vaikeampia. Mutta siitä lisää toiste.

Näine ajatuksineni päätän bussimatkan, oikaisen kotiin leipomon kautta ja toivotan hyvää lomaa teille, joilla sellainen on!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s