Matkalukemista Glow-tanssikilpailuun!

”Sunnuntaina kisataan taas Glow-tanssikilpailuissa, Helsingissä!

”Olen mukana tuomaristossa kuuden muun tanssin ammattilaisen kanssa, ja Kaisu pyysi kirjoittelemaan vähän ajatuksia tuomarin näkökulmasta. Kisoihin mentäessä on mielestäni tärkeää suhtautua niihin kuin mihin tahansa muuhunkin esitykseen; Anna lavalla kaikkesi ja anna yleisön nähdä, että nautit! Yritä olla ottamatta lisäpainetta siitä, että kyseessä on kilpailu. Esityshän sekin on siinä missä muutkin, ja tuomaristo osa yleisöä. Saat tärkeää esiintymiskokemusta ja kotiin viemisiksi kirjalliset palautteet jokaiselta sarjasi tuomarilta.

”Tuomaristossa istuu tanssin ammattilaisia, jotka hekin ovat ihmisiä kokemuksineen, ajatuksineen, näkemyksineen ja mielipiteineen. Jokainen pyrkii työssään tasapuolisuuteen teosten kesken ja pyrkii antamaan jokaiselle teokselle palautetta tasa-arvoisesti. Tuomaristolla on kuitenkin hyvin rajallinen aika kunkin teoksen arviointiin, eli vähäsanainen palaute voi johtua yksinkertaisesti ajan puutteesta. Ryhmiä on osassa sarjoja hurja määrä. Tuomariston on silti osattava tuosta joukosta valita ne mielestään parhaat kokonaisuudet, jotka sijoittuvat oman sarjansa kärkeen. Näin ollen monta hienoa kokonaisuutta joudutaan pudottamaan kärjestä pois.

”Loppupeleissä sijoitus ja saatu palaute on sarjasi tuomareiden mielipiteisiin perustuva kokonaisuus. Tuomaristo pyrkii yhteiseen linjaan ja kisajärjestäjä jo tuomariston valinnassa pyrkii siihen, että jokainen toisi mukaan omanlaistansa näkökulmaa ja osaamista. Mutta on hyvä muistaa, että jos oma ryhmä tai soolo ei kisoissa pärjännyt, se EI tarkoita, että teos tai tanssijat olisivat huonoja. Se tarkoittaa, että nämä kyseiset tuomarit sijoittivat teoksen tällä kertaa näin, perustuen omiin näkemyksiinsä, ja suhteessa sarjan muihin teoksiin. On eri asia kisata viiden teoksen tai 25 teoksen sarjassa.

”Tanssikilpailuita on tanssin harrastajille nykyään valtava määrä, mikä on melko uusi ilmiö. Kisoissa menestyminen tuo tietenkin hyvän fiiliksen ja niin pitääkin olla. Onhan kisateosten eteen tehty valtavasti töitä. On hyvä silti muistaa, ettei kisoissa pärjääminen tai sijoitukset määritä kenenkään osaamista tanssillisesti. Monia harrastajia houkuttaa ajatus tanssijan ammatista ja sitä varten onkin huippu hienoa päästä kisoihin hakemaan esiintymiskokemusta. Tarvitaanhan tanssin koulutusten pääsykokeissakin paineensietokykyä ja esiintymisvarmuutta. Muistathan silti: Jos tulevaisuudessa haet tanssijan koulutukseen, sinulta ei kukaan tule kysymään kuinka ole pärjännyt tanssikilpailuissa. Se ei määritä sinua tanssijana. Lopulta tanssi on taidetta, jota jokainen katsoja katsoo omakohtaisesti tulkiten, eikä taidetta voida kenenkään toimesta laittaa paremmuusjärjestykseen. Jokaisen kokemus on erilainen.

Oonasofia

”Hurjasti tsemppiä kaikkiin kevään kisoihin, nauti joka hetkestä lavalla!
🙂 – Oonasofia


Oonasofiasta ja hänen ylläpitämästään Dance, Search, Blossom -sivustosta voit lukea lisää aiemmin kirjoittamastani julkaisusta. Ja tätä tanssijoiden hyvinvointiin tähtäävää tanssija-tutkija-fyssaria ja Glow-tanssikilpailun tuomaria seurata Oonasofian esteettisestä blogista ja Instagramissa!
Onnea Glow’hun, kaikille kisaamaan lähteville Salin poikki -blogin lukijoille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s