#Tanssiuutiskooste III

Tanssin uutisointi on ollut kivasti kasvussa. Aina mediatulvassa ja kevään kovimmalla kisatreenikaudella (jos ihan aina muutenkaan) ei ehdi huomata, miten ja missä tanssista kirjoitetaankaan tänään. Koostan kevään viikottaista uutiskatsausta tanssin uutisoinnista – jäikö listasta tältä viikolta jotain oleellista?

<!–more–>


Koska perjantaille ei kukaan varsinaisesti antanut ääntään, tänään uutiskooste menneeltä viikolta lauantai mukaan lukien. Google antoi mulle tän koosteen uutiset. Ja Fortnite pojille luvan tanssia.

Viikontakaisessa Ylen uutisessa todetaan aiemmin lapsiystävällisydellään keskusteluttaneen ammuntapelin antaneen pojille luvan tanssia. Kaikille avautuvan verkkouutissen kyljessä on viisi videotutoriaalia, joiden avulla voi ottaa moovsit haltuun kotona – oli lupaa tai ei.

Kysymys kuuluu: kuka vei pojilta luvan tanssia välillä taas pois?

Toisena tanssiuutisena kolmannelta viikolta festarijuttu; nimittäin 9.-11.8. järjestettävä Flow-festivaalin uutisoitiin leviävän kansallisoopperaan. Ennen virallisia festareita, 7. ja 8. elokuuta, Kansallisoopperan Alminsalissa esitetään nykytanssia, elektronista musiikkia ja audiovisuaalista taidetta yhdistelevää taideteos Autobiography Edits, joka hyödyntää liiketunnistustekniikkaa. Koreografiasta vastaa brittiläinen Wayne McGregor ja musiikista yhdysvaltalainen Jlinin.

Liput esityksiin tulevat myyntiin 3. huhtikuuta. Lisää voit lukea festivaalitiedotteesta.

Ja sitten tanssin ja elmän kannalta oleellinen tiskijukkajuttu:

””VIESTINI on nuorille, että elämäsi ei pääty kun täytät 70”, DJ Wika sanoo ja ihmettelee nelikymppisiä, jotka valittavat vanhuuttaan. ”Olen kaksi kertaa heidän ikäinen, enkä ole vanha millään mittapuulla.””
Wirginia Szmyt, 80


Yritän poimia viikkokoosteeseen laajasti kaikenlaista, pääasiassa itsenäisiä artikkeleita ja uutisointeja. Mutta tietenkin myös, mitä sattuu löytymään.. Vastaavasti jätän suosiolla näytöksiä ja esityksiä koskevat tiedotukset ja arvioinnit pääsääntöisesti koosteen ulkopuolelle. Myöskään yksittäisten koulujen ja kisatulosten raportointia en nyt tavoittele listattavaksi – Vaan ihan tanssin esille tuomista muissa yhteyksissä ja suunnattuna alunperin ehkä laajemmallekin yleisölle.
Uutisista ja artikkeleista saa vinkata tai niiden ilmestymisestä muistuttaa! Vastaan kaikkiin kommentteihin ja yhteydenottoihin. Löysitkö uutta luettavaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s