Dance Off Tampere 2017

Viikko sitten Tampereen kulttuurikentälle saatiin uusi tapahtuma, Dance Off Tampere -tanssifestivaali, joka oivallisesti sijoittui Tampereen uutukaiseen, urbaaniin tapahtumapaikkaan, Hiedanrannan Kuivaamolle.

kuivaamo

Tapahtumaan oli koottu paikallisia tanssivaikuttajia kattavasti ja moni osallistui tapahtuman yhteistyökumppaneina, tuoden mukanaan kannatuksen lisäksi esityksiä, näytetunteja, myyntikojuja ja safkaa. No jälkimmäisin ei ollut varsinaisesti tanssijoiden tekemää, mutta ei kukaan ponnista ilman kunnon polttoainetta! Tapahtumaan oli saatu mukaan tosi hyviä lafkoja tarjoamaan street foodia, perusmättöä ja vegevaihtoehtoja. Maitoallergikonkaan ei tarvinnut pohtia, saisko jotain syödäkseen! (Harmitti oikeen, että söin niin kovasti lähtiessäni, haha)

IMG_7763

kekkoswader

20170902_165522

Me vaunuiltiin pikkuneidin kanssa paikalle iltapäivällä, alkuhulinoiden jälkeen ja yhteistyökuvion ansiosta jatkettiin lipunmyynnistä nimellä suoraan pelipaikoille. Ensimmäistä kertaa Kuivaamolla ja täytyy kyllä sanoa, että miljööstä on ainakin moneksi! Ei ihme, että Wilmalla, Annalla ja Saralla lähti mielikuvitus vuosi sitten laukkaamaan näillä nurkilla, kuten Anna kertoi tapahtuman saaneen alkunsa.

IMG_7739

IMG_7741

Kävijäkunta näytti heti ensivilkaisulla olevan monen ikäisiä tanssijoita ja lähipiiriä. Hauskaa mun mielestä oli, että kaikki vaikuttivat kovasti osallistuvan ja olevan osa tapahtumaa. Ehkä siksi, että paikalla oli paljon esiintyjiä ja ohjelmaan mahtui paljon aktivoivaa toimintaa, mutta varmasti myös siksi, että tanssijat yleisesti ottaen ovat eläväistä ja liikkuvaista väkeä, joka ottaa herkästi osaa kun on mahdollisuus liikkua. Kaikkiin ei ehkä uppoa ennakkokehoitus pukeutua siten, että voi festareiden aikana vähän urheilla, mutta tähän käviäjäkuntaan se sopi enemmän kuin hyvin.

Näytetunnit olivat mielenkiintoisia, ja koska tanssikouluja oli mukana paljon, säilyi tuntien vetäjillä sopiva vire päällä tunnista ja ajankohdasta riippumatta. Osallistujia oli näytetunneilla vaihtelevasti, mutta pääpiirteittäin kaikki löysivät yleisönsä ja kaikille oli tulijoita. Kuitenkin siten, että mahtui vielä tanssimaankin. Näytetunneille ja esityksille oli kaksi lattiaa eri puolilla areenaa, mikä toimi aikataulutuksen puolesta hienosti ja piti ohjelman jatkuvasti rullaamassa. Musiikkien volyymitasot vaihtelivat toisinaan kuitenkin melko voimakkaasti. Biisien satunnainen sekoittuminen sai silloin tällöin hämmentävän kakofoniakokemuksen muualla festarialueella liikkujille. Tämä tapahtui onneksi vain muutamassa kohtaa, ja audiotasot on onneksi tarkistettavissa ja asetettavissa oleva juttu seuraavaa kertaa ajatellen.

IMG_7734

Loistavana juttuna mun mielestä ja ihan ehdottomana vetonaulana tällaiselle tapahtumalle oli vierailevien koreografien ”ilmaiset” workshopit tapahtumapäivänä! Dance Off Tampere järjesti festariviikonloppuna päätapahtuman lisäksi workshopit, edeltävänä perjantaina sekä seuraavana päivänä, sunnuntaina. Dutch MonstersAna Hazler ja Remy Tilburg, sekä Omari Mizrahi & Venla Vuorio pitivät itse festareilla omat ”näytetuntinsa”. Tapahtumalipun hinnalla oli siis mahdollisuus osallistua myös ulkomaalaisten huippujen tunneille ilman erillistä maksua. Älyttömän hyvä diili! Ja mun mielestä tapahtumalippu nauroi hintansa alas ja kannattavaksi jo pelkällä tällä.

IMG_7736

Ajattelin jotenkin, että en nähnyt kovin montaa esiintyjää. Kuitenkin nyt ohjelmaa jäkikäteen katsoessani huomasin, että mulla jäi näkemättä ainoastaan ne ensimmäiset, kun en vielä ollut paikalla. Huomaamattaankin tapahtumassa näki siis paljon!

Festivaalin iltatapahtumassa järjestettiin Tampereen ensimmäinen vogue ball, Video Killed the Radio Star! Valitettavasti itse missasin ne pirskeet ihan niin että huomasinkin, mutta villejä kuvia Omari Mizrahin tuomaroimasta tapahtumasta näkee esimerkiksi Dance Off Tampereen instagramista.

IMG_7750
Suvi Salmen musikaalipoppoo ryhmäkuvattavana Kuivaamon pihassa

Mielekkään tapahtumasta teki myös se, että kaikki vaikuttivat olevan kiinnostuneita toistensa toiminnasta, esityksistä, kojuista ja tunneista! Tapahtumassa oli monia tanssimaailmaan vaikuttavia tahoja todellakin kaikessa lajikirjossaan että myös kaikessa siinä, mitä tanssiin liittyy – vaatteista yhdistyksiin (ja siihen alussa mainittuun ruokapuoleen).

Paljon nähtävää ja katseltavaa, mikä ruokki vilkkaimpienkin uteliaisuutta sopivasti ja tarjosi todella jotain kaiken ikäisille. (Meidän pienkin diggas soittolistasta, koska nukkui letkeästi melkein koko reissun – siltä tulee palautetta, jos musa eitoimi! Ja toisena pääesiintyjänä olleen Henriikka Roon esityksen näin sopivasti evästystauolla. Suosittelen muuten tsekkaamaan huiskean flying pole -esityksen. Kuvia en sattuneesta syystä tästä osuudesta saanut, mutta liikkuva kuva onkin omiaan tälleKin tanssilajille!)

IMG_7721

IMG_7699
Katso kaikki yhteistyökumppanit täältä!

Monipuolisessa tarjonnassaan sekä toimivassa konseptissa Dance Off Tampere -tapahtuma on erittäin tervetullut paitsi tamperelaiseen, myös suomalaiseen tanssitapahtumaskeneen. Tapahtumassa on myös potentiaalia kasvaa ja tarjota vielä villimpiä mahdollisuuksia sekä osallistujille että yhteistyökumppaneille. Ensikertalaiseksi kokonaisuus toimi kyllä vallan hyvin ja oli positiivinen tanssikokemus loppukesään. Siitä jäi jotenkin sellainen olo, että osallistui yhteisön toimintaan, sai tyydytettyä alkusyksyn tanssinnälkää odottamattoman hyvin ja samalla mahdollisti tällaisen kulttuurielämyksen idättämistä olemalla mukana tukemassa uutta tulokasta. Festareista jäi innostunut olo ja uskon kyllä, että tämä homma otti vasta tuulta siipiinsä!

IMG_7778

Fiksasin muuten tän vuoden 2017 tapahtuman nettisivut kondikseen. Jos koet, että sieltä uupui jotain, mitä tapahtumaan tullessasi tai sitä suunnitellessa kaipasit, niin kerro ihmeessä palautetta!


Salin poikki -blogin somessa järjestettiin ennakkoon lippuarvonta, jossa onnetar potkaisi Heini Kettusta – Heini voitti avéc-lipun tapahtumaan ja alta pääset lukemaan myös tämän tapahtumakokemuksen!

H

Onnea lippujen voitosta! Kuka olet ja kenen kanssa tulit festareille?
”Olen Heini Helsingistä ja tulin tapahtumaan avovaimoni kanssa.

Olitko osallistumassa tapahtumaan joka tapauksessa?
”Olin osallistumassa Vogue Balliin, mutta päivätapahtumaan en olisi ollut tulossa ilman voittoa.

Mikä on sun suhde tanssiin ja Tampereen tanssiskeneen?
”Tanssin modernia- ja jazztanssia Dancefina Academyllä Tampereella sekä lisäksi vogue-tanssia muodostelmaryhmässä Helsingissä. Olen asunut aiemmin Tampereella, joten tunnen paljon alan ihmisiä.

Millainen tunnelma festareilla oli? Mitä sun avec tykkäs?
”Tunnelma festareilla oli leppoisa ja avoin. Paikalla oli erilaista porukkaa laidasta laitaan. Avec tykkäsi myös eritoten illan ballista.

Osallistuitko workshopeille ennen tai jälkeen tapahtuman tai sen aikana?
”En ehtinyt treenien takia osallistua workshopeille. Treenaan SM-tasolla sekä myös MM-kisoja varten.

Mikä jäi erityisesti mieleen?
”Illan ball jäi mieleen. Kävelin itse ballissa toista kertaa ja jännitys oli melkoinen.

Minkälainen fiilis sulle jäi tapahtumasta jälkikäteen? Aiotko osallistua ensi vuonna?
”Hyvä fiilis jäi ja aion osallistua

IMG_7732
Mitä toivoisit löytäväsi festareilta tulevaisuudessa?
”Kaikki workshopit voisivat olla festarin yhteydessä samassa paikassa ja samana päivänä, niin olisi ulkopaikkakuntalaisena parempi mahdollisuus osallistua niihin, nyt ei ollut mahdollisuutta olla paikan päällä perjantaita eikä sunnuntaita.

Vapaa sana: ”Kiitos järjestäjille kivasta päivästä!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s