Kova yritys joulun alla

Näin joulun alla on tärkeää muistaa noita urheita uurastajia, jotka puurtavat pajoissaan vielä senkin jälkee kun moni jo sammuttaa valonsa illalla, huolehtivat saatavillemme ilahduttavia, oivaltavia, värikkäitä ja vastuullisia yllätyksiä käärepaperiin kätkettäväksi ja keksivät sekä toteuttavat juttuja, joista me haaveilemme.

Ei, nyt en puhu tontuista – vaan yksityisyrittäjistä!

Haastattelin aiemmin Letkiän Miljaa naisen mahtavasta katumuotikaupasta ja kysyin myös, miltä yrittäjän arki näyttää.

Joskus työt löytää kotiin”

Milja, miltä näyttää yrittäjän työpäivä?

”Herään millon sattuu – joskus aivan liian myöhään. …Yleensä myöhään. En oo mikään aamuvirkku. Sitten juon kahvit ja syön aamupuuron tietenkin.

Sen jälkeen siirryn alakertaan ja tekemään töitä, minkä jälkeen pidänkin jo tauon.

Kahdentoista jälkeen sovin yleensä asiakastapaamisia, ja koska käyn myös palkkatöissä, niin työtilassani Letkiällä olen paikalla siis sopimuksen mukaan.

Työtilassani kuuntelen musiikkia (old school -räppiä!!) ihan täysillä, ettei oo yksinäistä.

Viiden maissa kun lopettelen, niin poikaystäväni, Jouni, tulee tätä kautta ja menemme yhdessä syömään yläkertaan. Ja joskus tuun pariksi tunniksi vielä takasin töihin tai tuon työt kotiin.

Oikeastaan saatan värkätä ihan ilta kymmenneen asti.
Aika hyvästi mennee ihan koko päivä!

Muuten liikkuessani tulee samalla vietyä paketteja postiin, esimerkiksi tänään kun menen kaverin luokse illalla, vien lähetykset matkalla postille!

Aina saa jotakin värkätä.

letkiä2 (2)

Miten rentoudut vai rentoudutko?

”Viikonloppusin rentoudun. Monesti olen tosin lauantaisinkin palkkatöissä, niin aina ei ehdi koko viikonloppua rentoutumaan. Silloin täytyy sunnuntaina nukkua pitkään ja maata sängysä niin paljon kun jaksaa. Käyn myös kavereilla kylässä. Joskus käyn viihteellä jos jaksaa, mutta useimmiten ei jaksa. Alakerran baarikin olis lähellä, mutta ei sinne taho millään jaksaa lähteä!

Illalla ku mennee töiden jälkeen kotiin, ni kyllä sekin on rentoutumista. Vaikka siinä vähän korujakin värkkää.

Kun työ on mielekästä ja tavallaan yks harrastus, niin ei sitä ajattele, että tekis koko ajan töitä!

Minkälaiset vinkit antaisit omasta yrityksestä haaveilevalle?

”Ensimmäisenä sanoisin, että mieti vielä. Se ei aina oo niin mahtavaa kuin miltä se vaikuttaa. Yrittäjäksi kun rupeaa, niin siinä on niin paljon seikkoja, vaikka mukaviakin, ni siinä sivussa on tosi paljon v-mäisiä hommia. Monilla on mennny pilalle sen takia, ettei lopulta tykkää siitä työkokonaisuudesta.

letkiä2 (1)

”Yrittäjän vapaus on kyllä hienoa. Saa tehdä mitä haluaa. Yrittäjyys sopii niille, jotka on valmiita tekemään töitä. Harmi, ettei mua oo kukaan kunnolla varoittanut konkreettisesti yrittäjyyden vaikeudesta. Tulee olemaan sairaan raskasta, jos yksin tekee. Olisin asennoitunut eritavalla, jos olisin tiennyt etukäteen.
Mutta on tää ihanaakin!

Mitä yrittäjyys on opettanut?

”Kontrollia. Olen tosi epäjärjestelmällinen ihminen, ni on pitänyt opetella järjestelmällisyyttä ja tekemän listoja. Aikataulutus ja järjestelmällisyys myös! Vaikka oon edelleenkin taiteilijaluonne, niin se ei tarkoita, että on kaikki asiat levällään. Ommellessani olen pilkunnussija. Työjäljen kanssa kaiken pitää olla justiinsta eikä melkeen!

Välillä se ihan tympäsee itseä, kun pitäisi saada valmista ja mä räppään jotain langanpätkää! Mutta ihan positiviista kehitystä tämä yrittäjyys on tuonut mukanaan.

Oletko jouluihminen? 

letkiä2 (3)
Kuvat Letkiä, Instagram

”Oon tosi jouluihminen, rakastan joulun
rauhaa ja tunnelmaa ja että saa viettää perheen kanssa aikaa!

Miten joulusesonki vaikuttaa työpäiviisi?

”Joulu on kiireistä aikaa myös mulle – molemmissa töissä, joten hommia saa painaa tosi paljon ja pitkää päivää. Joulun jälkeen pidän välipäivinä viikon loman! Postitukset hoidan kuitenki normaalisti.

Mitä uusi vuosi lupailee Letkiälle?

”Uus vuosi tuo tullessaan uutuuksia verkkokauppaan ja toivottavasti myös tekeillä oleva yhteistyö onnistuu ja saa aikaa uusia tuulia. Siitä ei vielä sen enempää, sillä vielä ollaan suunnitteluvaiheessa. Mutta innolla odotan!”

letkialogo


Letkiän verkkoputiikista www.letkiacloth.fi löytyy vaatetta ja asustetta rennolle, katutyyliselle pukeutujalle, jolle yksityiskohdat ja vastuullisuus on tärkeää! Korut on ihanloistavia ja asiakaspalvelu timanttista.

Letkiän löydät myös Facebookista ja Instagramista. Kannattaa seurata, koska Milja pukkaa välillä yhtäkkiä ja yllättäen myös aivan uniikkeja Zero Waste -luomuksia ja vinkkaa niistä somessa! Esimerkiksi tällaisen hupparin!

Lue aiempi juttu Letkiästä ja Miljan haastattelu täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s