KL19 Dance Daily

Kesälukemista 2019 (KL19) esittelee tanssista ja sen lähitienoilta julkaisevia bloggaajia sekä heidän työtään viikon mittaisina highlighteina. Kunkin vierasviikon tiistaina julkaistaan mun kirjoittama, lyhyellä haastattelulla maustettu esittely ja kokemuksia spotissa olevan blogin parista. Loppuviikosta luettavaksesi jaetaan vierailijan tätä sarjaa varten tuottama julkaisu. Pääset tutustumaan viikon vieraan omaan sivustoon sivupalkin linkistä.
Kolmas viikko & DanceDaily
Antoisia lukuhetkiä!

Venla Mannisen reilun vuodenikäinen yritys, DanceDaily* on ollut Salin poikki -blogissa esillä aiemminkin. Ensimmäisellä kertaa Venla antoi avaavan haastattelun yrittäjyydestä ja DanceDailyn monipuolisesta toiminnasta. Yritys on verkkokauppa. Mutta se järjestää myös tanssivaatteiden kierrätystä, tarjoaa maksuttomia tanssitunteja maahanmuuttajille kotuttavana toimintana sekä järjestää tanssinopetusta ympäri Suomen. Ja vähän ulkomaillakin. Hyvän tekeminen on aitoa ja tanssivaatteet kauniita ja toimivia. Joskus Venlan kuvioita ja kuulumisia kuunnellessa on vaikea uskoa, että naisen vuorokaudessa on myöskin vain 24 tuntia. Mutta ahkeruus palkitaan ja yhdelle sivustolle (ja vuorokauteen) voi mahtua monta eri tanssi-alkuista juttua.

received_473687130054564_17263927758705761048.jpg

DanceDailyn verkkosivuilla oli alunperin myös blogi, joka aloitti kertomaan OWOP-hyväntekeväisyysprojektista. Monialaista yritystä seuratessa tuntuu joskus, ettei eri ulottuvuuksiin pääse sisälle niin paljon kuin kiinnostaisi. Somessakin monesta asiasta tiedotettaessa, jäävät seuraajalle jotkin jutut pintaraapaisuksi nopealiikkeisessä mediavirrassa. Niinpä olin iloinen blogin olemassaolosta, sillä DanceDailyssa saman nimen alle mahtuu niin monta eri asiaa, että blogin kautta niitä on varmasti helpompi seurata. Blogi kuitenkin katosi sivustolta.
Mutta tätä en onneksi Kesälukemiston kutsuja lähettäessäni muistanut!

screenshot_20190710-155919_14866537725531431495.jpg

Yrityksen alkukiireissä Venla jätti lopulta blogin pois sivustoltaan ja päätti jatkaa kirjoittamista joskus, kun alun kiireet on taltutettu. Kutsu Kesälukemista-sarjaan kannusti blogin uudelleen alulle. Venla kuvailee uudelleen avatun blogin kertovan yrityksen arvomaailmasta ja tavoitteista sekä antavan yritykselle kasvot. Samalla kirjoittaminen rentouttaa ja on yrittäjälle omien ajatusten jäsentelyä ja sanallistamista sekä keino välittää haluttuja viestejä selkeästi. Monipuolisesta DanceDailyn toiminnasta riittää kirjoitettavaa, mistä Venla sanoo olevansa onnellinen. Hienointa hänen mukaansa kuitenkin on, kun voi antaa lukijalle ajateltavaa tai herättää tunteita kirjoituksilla. DanceDailyn uusi blogi avataan perjantaina!

Blogissa tullaan kertomaan DanceDailyn toiminnasta, tanssikerhojen järjestämisestä vastaanottokeskuksissa ja kouluilla, tanssivaatteiden nettikaupasta, sekä muista yrittäjälle tärkeistä asioista. Venla on myös järjestämässä ensi viikolla alkavaa Nytke-festaria, jolle DanceDaily tarjoaa lippukaupan*! DanceDailyn blogista päästään lukemaan myös tapahtuman järjestämisen herättämistä ajatuksista.

DanceDailyn verkkosivustolle kotiutuva blogi on suunnattu ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita tanssialan yrittäjyydestä ja yhteiskunnallisesta yritystoiminnasta. DanceDailyn maahanmuuttajille suunnatussa kotouttavassa tanssikerhotoiminnassa on nimittäin vahvasti yhteiskunnallisen yrityksen piirteitä:

Tanssikerhojen lapsille lahjoitettavat tanssi- ja esitysvaatteet tulevat järjestämämme vaatekierrätystoiminnan avulla. Se toimii hyväntekeväisyysperiaatteella. Tanssialalla, tai yleensäkään millä tahansa alalla, ei kuitenkaan elä pelkästään hyväntekeväisyydellä. Yrityksen rahoituspohja on mietittävä, ja DanceDailylla tanssivaatteiden myynnillä nettikaupassa ja tanssitapahtumissa rahoitetaan yrityksen muuta toimintaa. Haluan kirjoittaa ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita yrittämisen monista mahdollisuuksista.”

received_13105631557635632502302207922839587.jpeg

Tässä Venlan vastaukset viikon haastatteluun:

Miten esittelisit itsesi sinua ennestään tuntemattomalle?
Olen Venla, tanssialan yrittäjä, joka on kiitollinen jokaisesta päivästä, jolloin saan tanssia. Päiväni täyttyvät yrityksen pyörittämiseen liittyvistä kuvioista, joten rakastan mennä tanssisalille ja unohtaa yrittäjän kiireet tanssimalla.

Millaisia työkuvioita meneillään?
Tällä hetkellä ensi viikolla alkava Nytke-nykytanssifestivaalin valmistelut täyttävät päiväni normaalin yritystoiminnan pyörittämisen lisäksi.

Millainen ajanjakso kesä on työssäsi?
Kesällä koitan ideoida, suunnitella ja järjestellä yritykseni toimintaa tulevaa koulu- ja treenivuotta varten. Kesäkuussa käyn aina treenaamassa, katsomassa esityksiä ja työskentelemässä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla. Heinäkuu menee järjestellessä (Nytke-festarin lisäksi) DanceDailyn syksyn uutuustuotteiden kuvauksia sekä päivittäessä nettisivustoa. Tanssikerhoille etsin ohjaajat haulla elokuussa. Elokuun loppupuolelle olen varannut lomaviikon Turkkiin 🙂

Pidätkö kesälomaa? Jos et, milloin lomailet?
Kesällä lomailen virallisesti vain tuon yhden viikon, mutta muita lyhyitä lomia voin ajoittaa pitkin vuotta sopiviin yritystoiminnan hiljaisempiin ajanjaksoihin.

received_2419611004764798_1209458089854852147.jpg

Kuinka pidät lomakausina yllä työkuntoasi ja kehon aktiivisuutta?
Koska yrityskuviot täyttävät myös kesän, käsitän tässä kohtaa lomalla kauden, jolloin tanssikoulut ovat lomalla ja viikoittaisia treenejä ei järjestetä. Lomalla koitan antaa mieleni ja myös kehoni levätä. Ennen Kuopio Tanssii ja Soi -festaria en esim. käynyt tanssitunneilla ollenkaan kevätkauden päättymisen jälkeen, vaan tein pientä jatkuvaa kehonhuoltoa, kuten lenkkeilyä, lihaskuntoa ja venyttelyä. Kesän festareilla Kuopiossa ja Nytkeessä, Tampereella, vedän sitten täysillä aamusta iltaan! Nytkeen jälkeen jatkuu taas lepo- ja kehonhuoltokausi. Elokuussa alan suunnittelemaan syksyn tanssituntien opetuksia, ja tällöin tulee sarjoja suunnitellessa taas tanssittua paljon.

Pieni jatkuva kuormitus vai täydellinen palautuminen?
Pieni jatkuva kehoa huoltava kuormitus, kuten yllä kuvailin.

Tanssijan lomavinkit 2019?
Kesälomalla suosittelisin käymään tanssifestareilla ja muissa kesällä järjestettävissä tanssitapahtumissa. Lomasäät eivät ole oikein suosineet tänä kesänä, joten tanssiessa saa hyvän mielen sateesta huolimatta. Lämpimästi tervetuloa mukaan Nytke-nykytanssifestivaaleille Tampereen Varalaan ❤

Venla äänessä loppuviikosta Salin poikki -blogin vierailijajulkaisussa!


DanceDailyn blogi julkaistaan perjantaina 12.7.2019 


Dance Daily – Laadukkaita tanssivaatteita, tanssitunteja ja hyväntekeväisyyttä.
www.dance-daily.com*
www.nytke.com
@dancedailycommunity
info@dance-daily.com
Aiemmin Salin poikki -blogissa:
DanceDaily
Perusvarusteet kerralla kuntoon

Julkaisun *-merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s