Blogi ja some & 100. virallinen tykkääjä

Viime viikolla Salin poikki -blogin facebooksivulla rikottiin sadan tykkääjän raja, mikä tietenkin tarkoittaa, että jo yli sata tyyppiä saa tiedon blogin tapahtumista Facebookin kautta.

Blogimaailmassa Facebook toimii yhtenä blogien informaatioväylänä sekä kävijävirtaa kannustavana kanavana muun sosiaalisen median rinnalla. Usein markkinoinnin suunnittelussa Facebook-tykkäykset määrittelevät silti enemmänkin seuraamiseen jo sitoutuneita tyyppejä kuin lukijakuntaa laajemmin, sillä harvemmin ensisilmäyksen tai mainonnan perusteella ryhdytään uusista jutuista tykkäilemään. Tykkäys vaatii kokemuksen tuotteesta tai tuloksesta. Ilmiöt, tapahtumat ja tyypit saavat kuitenkin usein kannatustykkäystä aiemmin tiedetyn perusteella ja tekijöiden tunnettuuden kannustamana.

kengätSalin poikki -blogin Facebookissa rupeaa kivasti olemaan myös mulle ihan tuntemattomia tykkäilijöitä ja siis myös lukijoita, ja sivun julkaisut tavoittavat tyyppejä viisistä kymmenistä pariin tuhanteen silmäpariin. Ihan tällä lailla viestinnän ammattilaisen tapaan, markkinoimatta sen suuremmin. Ei oo kenkiä tämänkään suutarin lapsella.

Luetuimpina juttuina tällä hetkellä ovat Pääsykoevinkit 2017 IV, keväällä kirjoittamani juttu LDA:sta sekä viime viikolla julkaistu teksti aloitetusta yhteistyöstä Dance Off Tampereen kanssa! Muutama on löytänyt some-painikkeet Salin poikki -blogin etusivulta ja blogi puolestaan löytyy useimmin just Facebookista.

Somea käytetään monella eri tasolla markkinoinnissa ja muistuttelussa omasta olemassaolosta, mutta myös yhteydenpitovälineenä omaan lukijakuntaan sekä muihin sidosryhmiin. Mun (ja monen muun) mielestä hienointa on mahdollisuus välittää viesti kerralla usealle, moneen maahan ja usealle aikavyöhykkeelle ilman, että tarvii erikseen valvoa sen Ausseissa reissaavan aikataulun mukaan muistuttaakseen. Samaan pakettiin sisältyy tietysti se suurin haastavuus, kun loputtomassa feedissä infoa on ihan himona ja tyypit joka tapauksessa valikoi, mitä klikataan. Toisaalta – valikointia tehdään siis ihan joka tapauksessa, ja jos kiinnostat lukijaa, niin kiinnostat lukijaa.

apinat

Blogin pitäjälle some on myös työväline, jolla luodaan sisältöjä sekä käydään keskustelua, joka muuten jäisi kuulumattomiin. Salin poikki -blogin FB on toiminut pääasiassa infokanavana uusista julkaisuista, mutta silloin tällöin olen droppaillut muitakin päivityksiä ja heittänyt ilmoille kysymyksiä. Keskustelusta ei ainakaan toistaiseksi voida puhua sillä suunnalla tapahtuvasta kirjoittelusta, mutta kommenteista voidaan. Keväällä vinkkasin, että kysyttäessä saa ihan mielellään vastata ja samalla lupasin aktivoitua itsekin somejulkaisumielessä. Onneksi myös tapahtumarikas lähituleva ja syystanssikauden aktivoituminen ovat tiedossa, joten tiedetään toimiavaativien aihepiirienkin nostavan päätään.

Kiitos myös kaikille blogikirjoituksiin tähän mennessä kommentoineille! Ei oo vielä sen voittanutta.


Nyt aktivoiduin itse tarttumalla virtuaalisesti kiinni sadanteen fb-sivun tykkääjään, kysyäkseni, kuka tätä lukee ja mitä täältä haluttaisiin lukea.

Arttu – sadas tykkääjä.

Kuka olet?

Moi! Oon Arttu Halmetoja, 21v. tanssija Helsingistä. Tanssin lisäks mun elämään kuuluu vahvasti kaikenlainen ulkoilu, frendien näkeminen ja haaveilu/toteutus matkustelusta. Jos saisin päättää, nii määräisin salsa-jamit järjestettäviks joka kaupungis ja pitäjäs joka viikonloppu. 😀

Arttu Halmetoja

Millaisia tanssijuttuja sulla on nyt meneillään/tuloillaan? 

Viikko sitten olin Wilhelm Blombergin organisoimassa ”Hiljaiset tanssit” -konseptissa esiintymässä Orivedellä, Taidekeskus Purnussa. Teos kesti seitsemän tuntia ja meitä oli seitsemän tanssijaa, jotka vuoron perään tanssivat tunnin mittaisen soolon omavalintaiseen musiikkiin, silmät kiinni ja kuulokkeet korvilla. Yleisö sai seurata esitystä kuulokkeilla tai ilman. Kokemuksena se oli todella vapauttava ja avartava. Kehotan kaikkia kokeilemaan. 🙂 Olen nyt myös ollut vuoden mukana Arja Tiili Dance Companyn Break the Fight -konseptissa, jossa tarkoituksenamme on saada break- ja hiphop-kulttuurin avulla koululaiset puhumaan ja jakamaan kokemuksiaan koulukiusaamisesta. Pääasiassa viemme näitä tanssillisia työpajoja kouluihin ympäri Suomea mutta meillä on myös repertuaarissamme teoksia, joita esitämme. Seuraavan kerran esityksemme ”In Love” voi nähdä 8.8. Tehdas tanssii -festivaaleilla Hämeenlinnassa. Soolotyötäni voi päästä seuraamaan 26.8. Suomen luonnon päivänä Eräpyhään, Orivedelle, jossa esiinnyn luonnon keskellä.

Osallistutko usein tanssista käytävään keskusteluun? Millaisilla foorumeilla?

Harvemmin, ainakaan julkisilla foorumeilla. Tottakai kollegoideni kanssa keskustelemme tanssista lähes aina kun näemme, mutta isompiin avoimempiin keskusteluihin en ole lähtenyt. Koen, että siellä on paljon minua viisaampia ammattilaisia puhumassa jo ihan tarpeeksi.

Millaisista aiheista olisit kiinnostunut Arttu Halmetoja 2
lukemaan tanssiblogista?

Itseäni kiinnostaa lukea kokemuksista erilaisista tanssintekotavoista ja myös henkilökuvat ovat kiinnostavia.

Mitkä on/ovat olleet sun tän kesän tanssitärpit tai kohokohdat?

Tämän kesän tanssitärpit ovat jääneet hyvin vähäisiksi, valitettavasti. Olisin toivonut pääseväni osallistumaan useampiin tapahtumiin ja esityksiin. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla tanssin laiturin nokassa myöhään illalla, kun järvi oli sumun peitossa. Taisin samalla kuunnella Paula Koivuniemeä. Siinä oli jotain mikä on jäänyt mieleeni tältä kesältä.

Haluatko kertoa tai sanoa jotain lisää?

Muistakaa kuluttaa tanssitaidetta! Se ei kuluttamalla kulu vaan kasvaa! Peace!✌🏾


(Allekirjoittanut antaa äänensä viimeisimmälle!)

Ootko samoilla linjoilla Artun kanssa siitä, mitä tanssiblogista pitäisi päästä lukemaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s